Znamke za menjavo - spletni album Picasa (Stamps for exchange - Web album Picasa)

Sonjine znamke za menjavo
(Sonja's stamps for exchange): 

Urškine znamke za menjavo
(Urska's stamps for exchange): 

nedelja, 21. junij 2009

Uspešne menjave 2

Pozdrav,

nekaj časa nazaj sem pisala o prvi uspešni "mednarodni" menjavi. Tokrat bom pisala o nadaljevanju. :-)
Ker smo se z gospodom iz Čila lepo ujeli, nam je dal 2 kontakta za novo menjavo. Prvi filatelist je iz Kitajske, drugi iz Urugvaja. Dogovorili smo se, da zbiratelja pošljeta prva, takoj ko prejemo midve s sestro znamke, pa vrneva pošiljko "naših" znamk nazaj.

Najprej sva se uspeli dogovorit s filatelistom iz Kitajske. Poslali sva link na svoje skene ter zraven priložili tudi znamke, ki jih trenutno že imava s Kitajske in Honkonga - predvsem za to, da ne bi dobili enakih znamk. In potem akcija. Filatelist je poslal znamke in midve sva jih dobili relativno hitro (pošiljka je v Čile potovala skoraj 1 mesecj!). Iz Kitajske mislim, da je prišlo v roku ca. 14 dni - če ne celo prej?
Drugi je bil na vrsti filatelist iz Urugvaja. On je poslal mešane znamke - nekaj Urugvaja, nekaj Brazilije ter ZDA. Ta pošiljka je ravno dobro prišla. Najine znamke za njega so že pripravljene - le poslati jih še morava.

Če sem iskrena niti kitajskih niti urugvajski sploh še dobro pogledala nisem, kaj šele da bi jih v album zložila - ni časa. Čaka pa me še, da v album zložim 2 menjavi, ki sem jih opravila s slovenskimi filatelisti - skupno imam za uredit 260 znamk - cela žurka! :-) Verjetno si je težko predstavljat - ampak filatelija in zbiranje te urejanje znamk vzame ooogroooomnnooo čaasaaaa. Ampak ni ga čez veselje, ko dobiš kuverto / razglednico z neko novo znamko, ki je še nimaš. In potem pač... si vzameš kakšen večer ali med vikendom čas in pač urediš. :-) Ni druge. :-)
Toliko več časa pa ti vzame vse skupaj, če se udeležuješ tudi razstav... Jaz zaenkrat še nisem v tej fazi - pokazati bi imela verjetno kar nekaj lepih znamk (sploh glede na to, da sva uspeli izvest mednarodne menjave), ampak zaenkrat nimam te želje.

Še eno malenkost moram omenit, in sicer da sva uspešno opravili tudi že menjavo v Ukrajini, za katero pa se lahko zahvaliva predvsem radioamaterju Denisu (S52DJ), ki je imel tam obveznosti in vmes uspel tudi zamenjat najine znamke ter prinest nazaj izredno lepe znamke iz Ukrajine, Rusije, Bolgarije. Superca res. :-)

Ni komentarjev:

Objavite komentar