Znamke za menjavo - spletni album Picasa (Stamps for exchange - Web album Picasa)

Sonjine znamke za menjavo
(Sonja's stamps for exchange): 

Urškine znamke za menjavo
(Urska's stamps for exchange): 

petek, 19. junij 2009

Poslanstvo filatelistov

Lep pozdrav,

tole objavo je "sprovociral" eden izmed filatelistov, s katerimi sva s sestro opravili menjavo znamk. Je pa res, da bi slej kot prej vseeno nastala.

Odkar sem začela resno zbirati znamke, sem živela v prepričanju, da je na nek način poslanstvo filatelista tudi to, da širi uporabo znamk - predvsem priložnostnih. Očitno živim v totalno zmoti. Kot je razvidno, iz prejšnjih objav, s sestro ogromno menjava. Lahko rečem, da imam sedaj verjetno že skoraj 2500 znamk. Večino menjav opravimo kar po pošti. Filatelisti, s katerimi sva menjali, so bili korektni in zaenkrat sva dobili še vse znamke, za katere sva se dogovorili.
Večji hec pa so znamke nalepljene na kuverti. Samo enkrat dosedaj se je zgodilo, da je filatelist na kuverto prilepil tist strojni listek?!?!? Sicer pa so gor znamke. In tu je point te objave.

Kako lahko filatelist, ki pošilja znamke drugemu filatelistu, gor prilepi trenutno najbolj pogosto uporabljeno znamko v Sloveniji - zvončnico?!?!?!?

Ne razumem. A je človek tako škrt, da ne privošči drugemu filatelistu neke lepe priložnostne znamke (ker priložnostne znamke so, roko na srece, izredno lepe - sploh v primerjavi z rednimi) ali enostavno tako "za luno", da sploh ne razmišlja, kaj pošilja oz. komu in s kakšnim namenom. Še bolj mi ni jasno, kako lahko gor prilepi najbolj pogosto znamko, ko pa dan prej od mene dobi serijo lepih znamk. Pa fu** of*. Še večja ironija pa je, da človeka opomneš, da se priporočaš, za kakšno lepo znamko. Madonca, če že kupi znamko in jo da gor - a mora to res biti zvončnica?!?!? Ne razumem, če res pričakujem preveč.

Skratka na kuverti nekako pričakujem zvočnico od "ne-filatelistov" - ampak od filatelistov pa bi skoraj pričakovala vse kaj drugega kot zvončnico - v duhu širjenja znamk - predvsem priložnostnih...

p.s.: Kmalu na udaru poštni uslužbenci. :-)

Ni komentarjev:

Objavite komentar